TRABZON / VAKFIKEBİR - Vakfıkebir Özel Eğitim Meslek Okulu

Haz

2022-2023 Eğitim yılını karne sevinciyle noktaladık. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Haz

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesiyle okulumuzdan mezun olacak 12. sınıf öğrencilerimiz için mezuniyet töreni düzenlendi.

May

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşsiz bir galibiyet olarak yer eden Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı 19 Mayıs'ta atılmıştır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

May

Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli tarafından öğrencilerimize bilgilendirme sunumu yapıldı.Sunum sırasında dalış ekipmanları tanıtılarak dalış ve yüzme esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgiler verildi.Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

Dünya Engelliler Haftası kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu program; 09 Mayıs 2023 tarihinde okulumuzda yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından program; öğrenci şiirleri, tiyatro gösterisi, dans gösterileri ve öğretmenlerimizin korosu ile dolu dolu hazırlanan bir program oldu.

Programa, Kaymakamımız Sayın Dr. Hacı Arslan Uzan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Altın ve ilçe protokolü iştirak etti.

May

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize yönelik Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı ile Kişisel hijyen konularında eğitimler verilmiştir.

Nis

Down Sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara ve topluma güzellikler katan kimselerdir. Down Sendromlu bireyler, karşılıksız seven ve sevilmeyi fazlasıyla hak eden kişilerdir. Onların kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin olduğu ve istenildiğinde bu yeteneklerini geliştirebilecekleri herkes tarafından bilinmelidir.

Down Sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları, toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerle bu bireylerimize destek olmak bizlerin insani sorumluluğudur.

Şbt

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Şbt

Okulumuz ikinci dönem öğretmenler kurulu toplantısı Okul Müdürümüz Sezgin ÖZDİN başkanlığında 06/02/2023 tarihinde saat 13:30'da tüm öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Yaşat ki Değer Bulsun Projesi kapsamında ocak ayı Sevgi/Saygı temasına ait kardeşlik, bağışlayıcılık, iyimserlik, başkalarına hizmet etme değerlerini bilen, benimseyen, davranış olarak içselleştiren, şiddetten kaçınan, zorba davranışlar sergilemeyen, argo kelime kullanımının yanlışlığını bilen bireyler yetiştirmek amacıyla okul içi ve dışı faaliyet kapsamında etkinlikler yapıldı. Yapılan etkinliklerde afiş, broşür çalışmaları yapıldı, sınıf ve koridor panoları düzenlendi. Okul zemin katında bulunan ana panoda öğrenci ve öğretmenlerle birlikte ayın değerine ait boyama ve resim çalışması yapıldı.Okul bahçe ve katlarının belirli noktalarını görseller ve çizimlerle renklendirilen değerler temalarının isimleri verildi. İlgili değer ile ilgili her şubenin katılımıyla ayın sözü seçildi. Okul girişine şubelerin ayın sözleri ve öğrenci resimleri ile bütünleştirilen değerler çınarı teması yerleştirildi. Özel Eğitim ve Rehberlik Bölümü birim sorumlusu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Fatma Zehra AYDIN'a öğrencilerimiz tarafından dileklerini, güzel duygularını, takdirlerini ve teşekkürlerini ifade etmesi amacıyla mektuplar gönderildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ock

2022-2023 Eğitim yılı 1.dönemini karne sevinciyle noktaladık.Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Abdurrahman BEKTAŞ tarafından öğretmenler arası dart turnuvası düzenlendi.Turnuvada birinci olan öğretmenimiz Ezgi Kılıç'ı tebrik ediyoruz.

Ara

YAŞAT Kİ DEĞER BULSUN PROJESİ

ARALIK AYI ADALET DEĞERİ

Yaşat ki Değer Bulsun Projesi kapsamında aralık ayı Adalet temasına ait doğruluk, dürüstlük, kardeşlik, kanaatkarlık, liderlik ve görev bilinci değerlerini bilen, benimseyen ve davranış olarak içselleştirmelerini sağlamak amacıyla okul içi faaliyet kapsamında ise sınıf etkinlikleri yapıldı. Yapılan etkinliklerde afiş, broşür çalışmaları ve öğrencilerimiz tarafından ayın değerine daha fazla aktif katılım sağlanması amacıyla drama çalışması yapıldı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

'ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR.'

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak kutladık.